Sevärdheter i Linköping

I och runt Linköping finns mängder med sevärdheter.
Bo hos oss och utforska allt vad staden har att erbjuda. Nedan finns länkar till några intressanta platser att besöka i området.

Flygvapenmuseum

På Flygvapenmuseum i Linköping får du uppleva flygplan på nära håll - flygplan från början av 1900-talet fram till dagens JAS 39 Gripen.
Här erbjuds spännande aktiviteter och visningar för både stora och små besökare, allt med anknytning till flyg. 

http://www.flygvapenmuseum.se/

Gamla Linköping

I Gamla Linköping och på Valla finns sammanlagt omkring åttio byggnader, som alla flyttats från Linköpings stad med omnejd.
Av dessa har ett femtontal museiinteriörer. I flera hus är originalinteriörerna bevarade. Sådana tidstypiska dokument är det Anderssonska hemmet i Solliden och Carin Nilsons villa.
Den idylliska småstadsmiljön berättar om livet i gångna dagar. Besök våra museer, hantverkare och butiker eller bara strosa runt på Gamla Linköpings kullerstensgator! "Foto: Friluftsmuseet Gamla Linköping" 

Kinda Kanal

AB Kinda Kanal ägs av Landstinget i Östergötland, Linköpings kommun,Kinda kommun samt Göta Kanalbolag. Kanalen är idag en ren upplevelseattraktion. Det utförs inga transporter som det ursprungliga syftet med kanalen var. Kinda kanal är ett kulturhistoriskt byggnadsminnesmärke av såväl lokalt som riksintresse och skall underhållas så att den bevaras för framtiden.Kanalen och sjöarna är ett viktigt område för naturupplevelser och rekreation. Vi på Stångå Hotell har paketerbjudanden, se mer under våra paket. http://www.kindakanal.se/

Göta Kanal

Göta kanal är ett av de största byggnadsprojekt som någonsin genomförts i Sverige. Kanalen sträcker sig från Sjötorp vid Vänern till Mem vid Slätbaken och är 190 km lång och har 58 slussar. Av sträckan är 87 km grävd kanal. De mindre sjöarna man passerar på vägen utgör 103 km av kanalens längd. 

http://www.gotakanal.se/

Ekenäs Slott

Mitt i Östergötland hittar du ett av Sveriges bäst bevarade renässanslott. Här finns mycket att välja på: visning på slottet, klassresa, aktiviteter för grupper och företag eller barnkalas. Alla älskar Ekenäs slott som erbjuder en speciell upplevelse för var och en. På Ekenäs anordnas också riddarspel, julmarknad, konserter, spökvandringar och annat kul. För dig som vill titta på slottet rekommenderar vi de guidade visningarna. Här får du uppleva arkitektur, inredning, konst och möbler från 400 år och vem vet - kanske en liten spökhistoria också? 

http://www.ekenasslott.se/

Busfabriken

I en djungel av stora rutschbanor, hoppborgar och tunnlar att utforska går tiden alldeles för snabbt. Det dyker upp nya äventyr runt varje hörn. I "sportzone" spelas det fotboll och basket. I babyhörnan går det lite lugnare till, och allt är anpassat till de små. Busfabriken riktar sig till barn mellan 1-13 år, men ingen glöms bort. Föräldrarna kan välja att ha uppsikt över sina barn från någon av alla soffor ute på lekområdet, eller spela ett parti biljard, surfa på Internet, eller bara ta det lugnt i cafet under tiden barnen leker av sig. 

http://www.busfabriken.se/

Äventyrsbadet Medley

Här i Linköping finns det ett fantastiskt äventyrsbad, här har ni vågmaskiner och en av europas längsta vattenrutschbanor. Självklart finns det möjlighet till motionssim i de stora bassängerna. På sommaren är inomhusbaden stängda men då finns norra europas största konstgjorda badsjö att plaska runt i, även ute finns det bassänger för motionssim. Den stora utomhussjön kommer att vara varm och skön från maj månad, det talas om medelhavstemperatur och det låter skönt! 
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.